Svet

Kako je "patriot" pao u centru Kijeva (VIDEO)

Bezbednosne kamere su zabeležile trenutak kada olupine američkog "patriota" padaju na saobraćajnicu u centru Kijeva, koja je u tom trenutku bila prepuna vozila u pokretu

Pošto je ruska vojska pre nekoliko dana uništila još jedan američki "patriot" sistem u Kijevu na društvenim mrežama osvanuli su snimci sa bezbednosnih kamera koji su ovaj udar na ukrajinske položaje zabeležile iz drugog ugla.

Podsećamo, u toku vazdušnog napada na ukrajinsku prestonicu 29. maja došlo je do više udara na objekte Oružanih snaga Ukrajine, uključujući i položaj "patriota" u blizini aerodroma Žuljani.

Na snimcima su zabeleženi trenuci kako olupine američkog "patriota" padaju na saobraćajnicu u centru Kijeva, koja je u tom trenutku bila prepuna vozila u pokretu. 

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije je preciziralo da su prilikom napada na objekte Oružanih snaga Ukrajine na aerodromima, između ostalog, pogođena komandna mesta, skladišta aviona i municije.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je da su tog dana ruske trupe uništile još jedan američki PVO sistem "patriot" u Kijevu.

image