Svet

Kijev na putu od prestonice pedofilije do čuvara evropskih vrednosti u zapadnim medijima

Francuski političar je podsetio da je Ukrajina nekada važila za uporište korupcije, a danas se u medijima nameće drugačiji narativ
Kijev na putu od prestonice pedofilije do čuvara evropskih vrednosti u zapadnim medijimaGetty © Brendan Hoffman / Stringer

Pre samo nekoliko godina Ukrajina je u zapadnim medijima predstavljana kao uporište pedofilije i korupcije, ali danas se promoviše drugačiji narativ, napisao je lider francuske stranke "Narodni republikanski savez" Fransoa Aselino na Tviteru.

"Šta su mediji pisali pre četiri godine: kanal 'Arte' je 2019. godine Ukrajinu opisao kao najkorumpiraniju državu na svetu i nazvao je svetskim centrom pedofilije i trgovine decom, nad kojom bdi najviše rukovodstvo zemlje. A 2022. nam se nameće da je Ukrajina 'uporište naših vrednosti' protiv Rusije", rekao je.

Korisnici Tvitera su se složilo sa Aselinovom procenom, prenose "RIA Novosti".

"Ovo ukazuje na šta je spao Zapad – dno nije tako daleko", napisao je jedan od korisnika.

Drugi je dodao da, s obzirom na ono što se dešava na Zapadu, u Ukrajini "zaista dele iste bolesne vrednosti kao i zapadne elite".

I u dugim komentarima je izraženo nezadovoljstvo što su do 2022. godine mediji pisali o korupciji, nacizmu, trgovini ljudima i državnim udarima u Ukrajini, a danas je to zaboravljeno, i Kijev se prikazuje kao čuvar vrlina.

image