Svet

Novi promašaj Zelenskog: "Ima šest 'roleksa' i pet 'ferarija', a ne zna da se obuče"

Ukrajinski predsednik ponovo je prekršio sve protokole, pojavivši se pred kraljevskom porodicom obučen u svoju prepoznatljivu maslinasto zelenu majicu
Novi promašaj Zelenskog: "Ima šest 'roleksa' i pet 'ferarija', a ne zna da se obuče"© Jonas EkstrÃÂ�mer/Keystone Press Agency

Pantalone "džeparice", maslinasto zelena majica i vojničke čizme činili su stajling koji je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski odabrao za sastanak sa švedskim kraljem Karlom Gustavom i njegovom suprugom, kraljicom Silvijom.

Ovakav modni odabir skandalizovao je korisnike društvenih mreža koji su se s pravom upitali, ima li Zelenski ikakve druge odeće, osim svojih prepoznatljivih zelenih majica.

Jer od kako je počela specijalna vojna operacija u Ukrajini, Zelenski se, kako bi prikazao sebe kao lidera koji deli sudbinu svoje vojske, odrekao odela i kravata, i ormare popunio odećom u maslinastozelenim, vojnim nijansama.

Takav modni izraz mogao bi da bude primeren da je ukrajinski predsednik trenutno na ratištu sa svojim borcima, ali dok se glavnokomandujući ukrajinskih oružanih snaga nalazi na još jednoj u nizu njegovih brojnih evropskih turneja - za maskirnom odećom, zaista nema potrebe. Pogotovo za vreme sastanka sa kraljevskom porodicom. Jer, "šta to beše kraljevski protokol"?

"On ima sedam vila u inostranstvu, šest 'roleks' satova, pet ferarija, četiri zamka, tri privatna aviona, dve hrpe zlata i jedan beskrajni cevovod od vašeg poreza na prihod", ironično je dodao korisnik pod imenom "Dejl foks njuz".

Jedan od korisnika posavetovao je Zelenskog da bi mogao da nosi odela, dok se drugi upitao da li bi ukrajinski predsednik mogao da se bar potrudi da od novca koji mu svet šalje "pokuša da izgleda kao profesionalac".

"Majica i čizme su tu da ljudi veruju da je on ratnik, a on se zapravo krije u mračnom bunkeru i nikada nije video pravu cenu vojnog sukoba koji je pokrenuo", podelio je svoje mišljenje jedan tviteraš, dok je drugi rekao da bi Zelenski morao naći vremena da se normalno oblači, i otkrio mu – najveću istinu – da on "nije vojnik".

Zelenski je i ranije bio na udaru kritika zbog svog stajlinga. 

Tako je predsednik Ukrajine došao na i prijem kod britanskog kralja u izgužvanim pantalonama i dukserici. 

U decembru su čitaoci Si- En- Ena kritikovali ukrajinskog lidera što se na sastanku u Beloj kući pojavio u maslinasto zelenom džemperu, a ne u svečanom odelu.

image