Svet

Nije materijal za komandanta: Najveći donator Rona DeSantisa razmatra da podrži Donalda Trampa

Svemirski "baron" Robert Bigelou kaže da guverner Floride nije "komandant" koji je potreban SAD
Nije materijal za komandanta: Najveći donator Rona DeSantisa razmatra da podrži Donalda TrampaGetty © Scott Olson / Staff

Najveći donator Rona DeSantisa razmatra da podrži glavnog republikanskog rivala guvernera Floride, bivšeg predsednika Donalda Trampa.

Robert Bigelou, investitor u nekretnine iz Nevade, koji je finansirao istraživanje svemira i istraživanja paranormalnih aktivnosti, dao je više od 20 miliona dolara DeSantisovoj kampanji ranije ove godine, što je najveća donacija bilo kom predsedničkom kandidatu, pokazuju federalni podnesci.

Finansijer, međutim, nije oduševljen DeSantisovom predizbornom kampanju za koju je rekao da je slabašna, a nakon početka rata u Izraelu ocenio je da je SAD potreban "ulični" lider, kao što je Tramp.

"Moram da pogledam ko bi verovatno bio najjači komandant, sa najviše iskustva. A to je samo jedan tip", rekao je Bigelou za "Fajnenšel tajms" i dodao: "Koga biste vi želeli za komandanta? Ja bih želeo nekoga ko je glavni baja. A to mi liči na Trampa".

Bigelou je takođe rekao da misli da će Tramp sada pobediti DeSantisa na republikanskim izborima. "Mislim da je Tramp previše jak", rekao je.

"Mislim da Tramp ima zamah, inerciju da ga pobedi. Tramp je 'bik', ali je DeSantis 'večera'", dodao je Bigelou.

image
VV inauguration
banner