Svet

Ukrajinski general: Ukrajini treba predsednik sa iskustvom Šarla de Gola, Zalužni idealan kandidat

Veoma bih voleo da glavnokomandujući ukrajinskih trupa bude nominovan za predsednika i da budem u njegovom timu, kaže Dmitrij Marčenko
Ukrajinski general: Ukrajini treba predsednik sa iskustvom Šarla de Gola, Zalužni idealan kandidat© Keystone/Getty Images

Ukrajini je potreban predsednik sa iskustvom generala francuske vojske Šarla de Gola, koji će pobediti korupciju, a to bi mogao da bude glavnokomandujući ukrajinskih trupa Valerij Zalužni, izjavio je general-major Oružanih snaga Ukrajine Dmitrij Marčenko.

"Potreban nam je predsednik koji bi imao iskustvo Šarla de Gola i koji bi mogao da pobedi korupciju u zemlji. Najuspešniji kandidat za tu funkciju je Zalužni", kazao je Marčenko za "Kanal 5".

Ukrajinski general je napomenuo da bi veoma voleo da glavnokomandujući ukrajinskih trupa bude nominovan za predsednika i izrazio želju da sa njim radi u istom timu.

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je ranije da trenutno nije vreme za izbore u toj zemlji, već da bi država trebalo da se "koncentriše na borbu protiv okupatora".

"Svi razumemo da je ratno vreme, ima mnogo izazova. Apsolutno je neodgovorno tako olako plasirati pitanje izbora među narod", objanio je Zelenski.

image