Svet

Kakva korupcija? Kako je Kijev pokušao da podmiti holivudskog glumca

Dmitrij Poljanski podelio je video u kome se tvrdi da je rukovodstvo Kijeva od svih zvezda koje su se rukovale sa Zelenskim dobilo oko 700.000 dolara
Kakva korupcija? Kako je Kijev pokušao da podmiti holivudskog glumca© Jerod Harris/Getty Images

Glumac Deni Treho odbio je da se utopi u masu holivudskih "selebritija" koji su paradirali kroz Kijev, rukovali se sa Zelenskim, nudili mu Oskare i ljubav do groba i potkradali ukrajinski narod – on jednostavno nije bio zainteresovan da prima mito.

U video klipu sa logom televizije Em-Si-En-Bi-Si, koji je, između ostalih, podelio i prvi zamenik stalnog predstavnika Ruske Federacije pri UN Dmitrij Poljanski, navodi se da je Trehov menadžer Rajan Dejviz u intervjuu za TMZ lajv, otkrio da je režim Zelenskog od glumca tražio mito.

Predstavnici kancelarije Zelenskog, navodno, bili su spremni da Trehu isplate 100.000 dolara, ali pod jednim uslovom – u ugovoru će pisati da mu daju 150.000 dolara, ali će se oni u taj posao "ugraditi" i u sopstveni džep staviti 50.000.

"Po dobroj staroj ukrajinskoj tradiciji, Trehov agent je trebalo da gotovinu preda Jermakovim predstavnicima u Kijevu", ukazao je Poljanski.

Pretpostavlja se, navodi se u videu, da je na ovaj način ekipa iz kabineta predsednika Ukrajine, dobila mito od oko 700.000 dolara od svih onih zvezda koje su dolazile da se rukuju sa Zelenskim.

"Korupcija u Ukrajini? Koja korupcija", napisao je Poljanski uz mnoštvo emotikona koji se smeju, ali i emotikone koji prikazuju zastave EU, Amerike i Britanije.

image