Svet

Kada parodija najavi vesti: Taker Karlson sa urednikom "Babilon bija"

Došlo se do toga da je gotovo nemoguće napraviti razliku između onoga što mediji navode kao činjenice i onoga što je izmislio neko sa mračnim smislom za humor, kaže Set Dilon
Kada parodija najavi vesti: Taker Karlson sa urednikom "Babilon bija"Getty © Ian Maule / Stringer

Izvršni direktor satirično-konzervativnog portala "Babilon bi" Set Dilon, čija zabrana na Tviteru je dovela do Ilon Maskove kupovine platforme i objavljivanja "Tviter fajlova", ocenio je, u razgovoru sa Takerom Karlsonom, da živimo u iščašenoj realnosti gde parodija postaje stvarnost.

"Ispostavilo se da su se desetine parodija 'Babilon bija' obistinile. Kako reagujete kada vidite novinsku priču koja potvrđuje ono što ste mislili da je dobra šala", upitao je Kalrson Dilona.

"Pa, u ovom trenutku se navikavamo na to", odgovorio je Dilon. "Došlo se do toga da je gotovo nemoguće napraviti razliku između onoga što mediji navode kao činjenice i onoga što je izmislio neko sa mračnim smislom za humor".

Par je zatim razgovarao o mnoštvu slučajeva kada su satirični tekstovi "Babilon bija" najavili stvarne događaje, kao što je bio satirični tekst o ljudima koji kolabiraju nakon uzimanja vakcine protiv kovida-19 sa naslovom "Stručnjaci kažu da ne znaju koja stvar uzrokuje da se svi iznenada sruše, ali to definitivno nije ta jedna stvar".

"To je komično... mi samo izveštavamo o vestima", našalio se Dilon, podvlačeći kako satira, u svom preuveličavanju, često pogađa pravo u metu.

image