Svet

Saudijska Arabija: Nema normalizacije odnosa sa Izraelom bez rešavanja palestinskog pitanja

Potrebna nam je stabilnost i ona će doći samo kroz rešavanje palestinskog pitanja, rekao je saudijski ministar spoljnih poslova
Saudijska Arabija: Nema normalizacije odnosa sa Izraelom bez rešavanja palestinskog pitanja© Tanjug/AP Photo/Jose Luis Magana

Ministar spoljnih poslova Saudijske Arabije princ Fejsal bin Farhan Al Saud izjavio je da normalizacija odnosa sa Izraelom nije moguća bez rešavanja palestinskog pitanja.

Upitan da li može biti normalnih veza bez puta koji bi vodio do kredibilne i nepovratne palestinske države, on je rekao da je to jedini način koji će doneti benefit, preneo je Rojters.

"Potrebna nam je stabilnost i ona će doći samo kroz rešavanje palestinskog pitanja", kazao je Al Saud u intervjuu, koji je urađen na marginama Svetskog ekonomskog foruma održanog prošle nedelje u Davosu, u Švajcarskoj, a emitovan danas na Si-En-Enu.

On je dodao da su deeskalacija sukoba u Gazi i zaustavljanje pogibije civila ključni.

"Ono što vidimo je da Izraelci uništavaju Gazu, civilno stanovništvo Gaze. To je potpuno nepotrebno, potpuno neprihvatljivo i mora da prestane", naglasio je Al Saud.

image