Svet

Izraelsko rešenje za Gazu: Veštačko ostrvo otkačeno od Egipta?!

Plan je zvaničnicima EU navodno predstavio Izrael Kac, a objavio ga je novinar "Volstrit džornala" na Iksu uz komentar "taman kad sam mislio da stav Evrope po pitanju sukoba u Gazi ne može biti nadrealniji"
Izraelsko rešenje za Gazu: Veštačko ostrvo otkačeno od Egipta?!© Tanjug/AP Photo/Adel Hana

Izraelski ministar spoljnih poslova Izrael Kac navodno je evropskim kolegama predstavio rešenje za sukob u Gazi koje uključuje veštačko ostrvo koje bi bilo otkačeno od Egipta i koje bi kontrolisao Izrael, napisao je na svom nalogu na Iksu novinar "Volstrit džornala" Lorens Norman.

On je u objavio na ovoj društvenoj mreži naveo da mu je ovo potvrđeno iz tri izvora uz komentar "taman kad sam mislio da stav Evrope po pitanju sukoba u Gazi ne može biti nadrealniji".

Kako je dodao, "neočekivano" je odgovor koji je dobio od evropskih zvaničnika u vezi s ovim, a rečeno mu je i da su šefovi diplomatija zemalja EU u priličnoj meri ignorisali celu stvar.

"Nejasno je da li je u pitanju neka vrsta projekta preseljenja ili neki vid regionalnog haba. Ima mišljenja da se radi o starom video-snimku sa Kacovog prethodnog radnog mesta u Ministarstvu saobraćaja. Ali koristiti ga danas za sukob u Gazi? Otvara milion pitanja na koje ne dobijam odgovor", napisao je Norman.

image