Svet

Rasel Brend kod Takera Karlsona: Vlast priprema Britance za rat s Rusijom

Glumac se zapitao i koliko je Zapad zainteresovan da Ukrajina uđe u NATO, ali i doveo u pitanje postojanje Severnoatlantske alijanse
Rasel Brend kod Takera Karlsona: Vlast priprema Britance za rat s Rusijom© Printscreen/X/Tucker Carlson

Vlasti Ujedinjenog Kraljevstva pripremaju stanovništvo za mogući rat s Rusijom, rekao je britanski glumac Rasel Brend gostujući u novoj emisiji Takera Karlsona.

"S vremena na vreme, ključni mediji glavnog toka kao da upozoravaju da Veliku Britaniju čeka rat s Rusijom, napominjući da je moguće da se vrati vojna obaveza 2024. godine. Da li uopšte treba da provociramo Rusiju? Ona ima nuklearno oružje!", istakao je Brend.

Glumac se ujedno zapitao koliko je Zapad zapravo zainteresovan da Ukrajina uđe u NATO, ali i doveo u pitanje postojanje ovog vojnog pakta.

Najavljujući gosta u svojoj 70. emisiji, Karlson je rekao da je vlada pokušala da ućutka Brenda, i da je ovo njegov prvi intervju otkad je krenula hajka na njega.

"Ovo je i jedno od najbriljantnijih objašnjenja modernog sveta koje ćete ikada čuti", napisao je bivši voditelj "Foks njuza".

Britanskog glumca, komičara i voditelja podkasta "Ostanite slobodni uz Rasela Brenda" četiri žene su optužile za silovanje, seksualne napade i emotivno zlostavljanje u periodu od 2006. do 2013. godine, kada je bio na vrhuncu slave, što je on demantovao.

Usledila je prava hajka na glumca a ukinuto mu je i pravo na zaradu na Jutjubu, što je prvi put da je ova platforma disciplinovala nekoga zbog ponašanja van nje.

Inače, u pomenutom podkastu Brend se bavio i škakljivim temama za Zapad – sukobom u Ukrajini, pandemijom kovida 19, ali i političkim životom u SAD, uključujući i sumnjive poslove Hantera Bajdena, sina aktuelnog predsednika SAD Džozefa Bajdena.

Brend je prvi intervjuisao Takera Karlsona nakon što je čuveni voditelj dobio otkaz na "Foks njuzu".

image