Svet

Šef Pentagona opet hospitalizovan

Ministar odbrane SAD krio je četiri dana prethodni boravak u bolnici, u decembru 2023, kao i dijagnozu s kojom se suočio, i s tim u vezi će svedočiti pred Kongresom 29. februara
Šef Pentagona opet hospitalizovan© Tanjug/AP Photo/Kevin Wolf

Ministar odbrane Sjedinjenih Država Lojd Ostin, koji se oporavlja od raka prostate, prebačen je ponovo u bolnicu u Vašingtonu zbog hitnog problema s bešikom i preneo je ovlašćenja na svoju zamenicu, saopštio je Pentagon.

Ostin je hospitalizovan radi lečenja "simptoma koji upućuju na hitan problem s bešikom", saopštio je portparol Pentagona Pet Rajder, prenosi AP.

Iako je Ostin najpre nameravao da nastavi da obavlja "svoje funkcije i obaveze", naknadno je saopšteno da je preneo ovlašćenja na svoju zamenicu Ketlin Hiks.

Ostin (70) je 22. decembra primljen u nacionalni Vojni medicinski centar "Volter Rid" u Merilendu radi lečenja raka prostate. U bolnicu se ponovo vratio 1. januara zbog nastalih komplikacija, među kojima su i urinarne infekcije.

Informacija o njegovoj hospitalizaciji otkrivena je tek četiri dana kasnije, a Pentagon u međuvremenu nije precizirao zbog čega je ministar zadržan na lečenju do 9. januara.

Pre nekoliko dana najavljeno je da će Ostin svedočiti pred Kongresom 29. februara u vezi s tim što nije otkrio svoju dijagnozu raka i naknadnu hospitalizaciju.

Njegovi lekari su ranije saopštili da su prognoze lečenja raka "odlične" i da više nije neophodno lečenje.

image