Rusija

Medvedev pohvalio Ostina: Otkrio je vojnu tajnu - pravi razlog za intervenciju SAD u sukobu

Svrha intervencije Vašingtona nije da pomogne građanima, ili zemlji koja nestaje sa mape sveta, niti da se bori za demokratiju protiv tiranije, poručuje bivši ruski predsednik
Medvedev pohvalio Ostina: Otkrio je vojnu tajnu - pravi razlog za intervenciju SAD u sukobu© Tanjug/Ekaterina Shtukina, Sputnik Pool Photo

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev "pohvalio" je šefa Pentagona Lojda Ostina za "iskrenost" i što je naveo "pravi razlog" za pomoć Kijevu – razvoj vojno-industrijskog kompleksa SAD.

Ostin je ranije rekao da "SAD sprovode najveću modernizaciju svoje odbrambene industrijske baze u poslednjih nekoliko decenija, kao i da su prepolovile sredstva za proizvodnju municije zbog visoke stope potrošnje američkih granata u Ukrajini".

"Američki ministar odbrane Ostin otkrio je vojnu tajnu. Iskrena i prostodušna osoba. General je bez oklevanja izneo razlog za umešanost SAD u sukob između Rusije i Ukrajine. Stoga svrha intervencije Vašingtona nije da pomogne umirućim građanima ili zemlji koja nestaje sa mape sveta, niti da se bori za demokratiju protiv tiranije", napisao je Medvedev na Iksu.

Kako je dodao, ne govori se ni o konfrontaciji sa Rusijom u cilju smanjenja njenih odbrambenih sposobnosti, već o neophodnosti modernizacije američke odbrambene industrije za 40 milijardi dolara.

"Kako iskrena osoba! Ispostavilo se da je sve u porudžbini odbrambene robe kako bi se povećala vojna proizvodnja i otvorila radna mesta. I, moguće, o enormnom profitu koji od toga ostvaruju kompanije bliske administraciji američkog predsednika", zaključio je bivši ruski predsednik.

image
Parada pobede u Moskvi uživo na RT Balkan
banner