Svet

Rusija Africi poslala još humanitarne pomoći: Besplatno đubrivo stiže u Zimbabve

"Kao najveći globalni proizvođač i izvoznik mineralnog đubriva, mi smo kompanija sa ambicioznom misijom da pomognemo da se iskoreni glad", saopštili su iz ruske kompanije "Uralkem"
Rusija Africi poslala još humanitarne pomoći: Besplatno đubrivo stiže u ZimbabveGetty © Photo by Ed Ram/Getty Images

Rusija je poslala još besplatnog đubriva u Afriku, koje će preko Beire u Mozambiku stići u Zimbabve. 

Brod sa 23.000 tona đubriva istovaren je u luci grada Beira u Mozambiku. Do Zimbabvea će đubrivo biti transportovano kopnenim putem, saopšteno je iz pres službe "Uralkem grupe". 

"Sigurna proizvodnja hrane ne može da se sprovede bez đubriva, budući da ono omogućava rast i otpornost poljoprivrednih useva koji hrane ljude širom sveta. Kao najveći globalni proizvođač i izvoznik mineralnog đubriva, mi smo kompanija sa ambicioznom misijom da pomognemo da se iskoreni glad. Uradićemo sve što možemo da osiguramo stabilan dotok hrane u delovima sveta u kojima vlada nestašica", saopštio je izvršni direktor "Uralekma" Dimitri Konjajev. 

UN Program za hranu je pomogao da se dopremi poslednja isporuka iz Rusije, a "Uralkem" je snosio troškove pomorskog transporta i isporuke, kao i u prethodnim zajedničkim humanitarnim isporukama. 

Grupa je do danas poslala više od 134.000 tona besplatnog đubriva na afrički kontinent. Uz pomoć UN, više od 111.000 tona đubriva je iz evropskih luka poslato u Malavi, Keniju i Zimbabve. 

image