Svet

Lukašenko ugostio delagaciju KP Kine: Boravili u višednevnoj poseti Belorusiji

Tokom sastanaka, kineska delegacija je upoznala belorusku stranu sa stavovima predsednika Kine Si Đinpinga "o socijalizmu za novu eru sa kineskim karakteristikama"
Lukašenko ugostio delagaciju KP Kine: Boravili u višednevnoj poseti Belorusijiwww.globallookpress.com © Huang Jingwen/XinHua

Na poziv predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka, delegacija Komunističke partije Kine (KPK) boravila je u višednevnoj poseti Belorusiji, od subote do danas.

Tokom sastanaka, kineska delegacija je upoznala belorusku stranu sa stavovima predsednika Kine Si Đinpinga "o socijalizmu za novu eru sa kineskim karakteristikama", razmenila mišljenja o odnosima Kine i Belorusije i saradnji u različitim oblastima.

Beloruska strana je visoko ocenila dostignuća Kine u novoj eri, izrazila spremnost da produbi razmenu iskustava o upravljanju sa KPK i unapredi kontinuirani razvoj belorusko-kineskih odnosa.

Tokom ove posete, kineska delegacija, koju je predvodio Čen Džou, zamenik šefa Međunarodnog odeljenja Centralnog komiteta KPK, održala je sastanke sa predsedavajućim Predstavničkog doma Igorom Sergejenkom i prvim zamenikom šefa administracije predsednika Belorusije Maksimom Riženkovom, prenela je agencija Sinhua.

Takođe su vođeni razgovori između kineske delegacije i lidera velikih beloruskih političkih partija, lokalnih vlasti i šefova istraživačkih centara.

image
VV inauguration
banner