Svet

Najnoviji projekat Stivena Spilberga: Pomaganje Bajdenovoj kampanji

Spilberg, dugogodišnji Bajdenov pristalica, prisustvovao je prikupljanju sredstava za kampanju u Los Anđelesa u decembru
Najnoviji projekat Stivena Spilberga: Pomaganje Bajdenovoj kampanjiGetty © Kevin Mazur / Contributor

Čuveni režiser Stiven Spilberg radi sa kampanjom za reizbor predsednika Džozefa Bajdena na planiranju strategije za Nacionalnu konvenciju demokrata, prenosi En-Bi-Si njuz pozivajući se na izvore u kampanji.

Spilberg, dugogodišnji pristalica Bajdena, već je aktivno učestvovao na sastancima sa organizatorima konvencije koja će se održati u avgustu, rekao je izvor. Oskarovac trenutno ne planira da napravi filmski "program" za događaje ovog leta, iako je producirao film za kampanju tadašnjeg predsednika Baraka Obame 2008.

Režiser je prisustvovao prikupljanju sredstava za Bajdenovu kampanju u Los Anđelesu u decembru, a na događaju su bili i Barbra Strejsand, reditelj Rob Rajner, magnat diskografske industrije Dejvid Gefen i drugi.

Spilbergov prijatelj i bivši poslovni partner u "Drimvorksu" Džefri Kacenberg takođe je kopredsedavajući Bajdenove kampanje. Kacenberg je takođe bio domaćin sastanka za prikupljanje sredstava u svom domu tokom decembra kampanje u širem području Los Anđelesa.

Bajdenova kampanja je odvojeno u razgovorima sa Obamom o tome da se pojavi zajedno sa svojim bivšim potpredsednikom na skupu sredstava za prikupljanje sredstava u Los Anđelesu sredinom juna, rekao je za En-Bi-Si njuz neimenovani izvor.

image