Svet

Ukrajinci ponovo gađali civile u Donjecku: Poginuo jedan čovek, pogođen autobus sa putnicima

Identitet osobe koja je poginula u jednoj od stambenih zgrada se utvrđuje, a putnici autobusa koji je napadnut ukrajinskim dronom, na sreću, nisu povređeni, ukazao je gradonačelnik Donjecka
Ukrajinci ponovo gađali civile u Donjecku: Poginuo jedan čovek, pogođen autobus sa putnicimaGetty © Spencer Platt

Oružane snage Ukrajine, koje od jutarnjih časova gađaju Petrovski okrug Donjecka, usmrtile su jednog civila, naveo je gradonačelnik  Aleksej Kulemzin na Telegramu.

"Prema dosadašnjim informacijama, muškarac rođen 1961. godine je poginuo u jednoj od stambenih zgrada u Ulici Dobrovolski", napisao je Kulemzin.

Takođe, u Petrovskom okrugu je ukrajinska vojska dronom pogrdila šoferšajbnu autobusa, dodao je gradonačelnik. "Na sreću, granata nije eksplodirala. Vozač je zadobio lakše povrede lica. Putnici nisu povređeni", precizirao je Kulemzin.

U jednoj od svojih objava, gradonačelnik Donjecka je podsetio građane da ulazna vrata zgrada ostavljaju otključana, jer to može da spase nečiji život.

"U ovim teškim ratnim vremenima, kada neprijatelj u svakom trenutku može da udari civile artiljerijskom udaru, veoma je važno da se ulazna vrata na ulazima ne zaključavaju raznim bravama. Ovo će pomoći ljudima koji su na udaru da brzo pronađu put i izaberu odgovarajuće sklonište", ukazao je gradonačelnik Donjecka.

Kako ističe ruska strana, ukrajinska vojska usled neuspeha na frontu i sve oskudnije pomoći sa Zapada, sve češće pribegava terorističkim metodama i namerno gađa civilne ciljeve.

Kako bi zaštitila pogranične oblasti i svoje građane od stalnih napada sa ukrajinske strane, Rusija će formirati "sanitarnu zonu", tj. bezbednosnu zonu na teritoriji Ukrajine sa koje neprijateljska vojska neće moći da dobaci do ruskih granica, najavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

image