Rusija

Napadnuta Belgorodska oblast: Ukrajinske granate ranile petoro ljudi

Pored pet osoba koje su ranjene usled ukrajinskog granatiranja sela Rževka, povređen je još jedan čovek u napadu ukrajinskog drona na autobus sa civilima u selu selu Novaja Tavolžanka, javio je guverner Belgorodske oblasti
Napadnuta Belgorodska oblast: Ukrajinske granate ranile petoro ljudi© Tanjug/Russia Emergency Situations Ministry telegram channel via AP, File

Oružane snage Ukrajine granatirale su selo Rževka koje se nalazi u okrugu Šebekino Belgorodske oblasti, a pet osoba je ranjeno, napisao je guverner oblasti Vjačeslav Gladkov na Telegramu

Jedna od pet ranjenih osoba, koliko je prema prvim informacijama poznato, nalazi se u teškom stanju. Muškarac je izgubio gornje i donje ekstremitete, naveo je guverner.

"Ekipa hitne pomoći ga je odvezla u centralnu regionalnu bolnicu Šebekina. Još četiri žrtve – dva muškarca i dve žene – zadobile su rane od gelera na nogama", napisao je Gladkov i dodao da ih je ekipa hitne pomoći odvezla za Belgorod.

Delovi granata oštetili su dva privatna stambena objekta, polomljeni su, oštećene fasade, krovovi i ograde, kao i jedan putnički automobil, naveo je on.

Pritom, Ukrajinska vojska je dronom kamikaza napala autobus u kome su se nalazili civili u Belgorodskoj oblasti, jedan čovek zadobio je lakše povrede, napisao je guverner oblasti Vjačeslav Gladkov. 

Napad se desio u selu Novaja Tavolžanka. Eksplozija je povredila jednog čoveka, ima rane od gelera na nozi, navodi Galdkov i dodaje da će čovek uskoro biti odveden u medicinsku ustanovu.

Samo pola sata pre napada, Galdkov je napisao da je u Belgorodu i Belgorodskoj oblasti na snazi uzbuna od raketne opasnosti.

Kako ističe ruska strana, ukrajinska vojska usled neuspeha na frontu i sve oskudnije pomoći sa Zapada, sve češće pribegava terorističkim metodama i namerno gađa civilne ciljeve.

Poslednji udari ukrajinske vojske na naselja i mesta gde se okupljaju civili u BelgoroduDonjecku i Lisičansku, koji su doneli smrt velikom broju nedužnih ljudi, predstavljaju nemilosrdno i namerno gađanje isključivo civilnih objekata, naglasio je ranije sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.

image