Svet

Demokratija na zapadni način: Jutjub izbrisao nalog iranskog MSP-a zbog podrške Palestini

Nalog Ministarstva spoljnih poslova Irana uklonjen je sa Jutjuba nakon objavljivanja video-snimka na engleskom pod naslovom "Otpor je jedini izbor za Palestinu"
Demokratija na zapadni način: Jutjub izbrisao nalog iranskog MSP-a zbog podrške PalestiniGetty © Rafael Henrique/SOPA Images/LightRocket

Jutjub je izbrisao nalog iranskog ministarstva spoljnih poslova nakon što je objavio video na engleskom jeziku u odbranu Palestine, prenosi ISNA.

"Još jednom demonstrirajući suprotnost između istine o slobodi govora Zapada i onoga što se o njoj govori, nalog Ministarstva spoljnih poslova naše zemlje je uklonjen sa Jutjuba nakon objavljivanja video-snimka na engleskom pod naslovom 'Otpor je jedini izbor za Palestinu'", navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, razlog je navodno kršenje pravila Jutjuba.

Kako prenosi ISNA, snimak pokazuje situaciju u kojoj međunarodne organizacije za 75 godina nisu pokazale dovoljno volje da zaustave okupaciju Palestine od strane Izraela, kao i rastući genocid izraelskih snaga nad palestinskim narodom.

"Palestinci i njihov pokret Hamas pronašli su jedini način borbe protiv osvajača, kako bi im pružili otpor i kako bi ih kaznili", navodi se.

image