Svet

Erdogan optužio Zapad: Saučesnici u izraelskom vampirizmu u Gazi, UN su mrtve

Nijedna država neće biti bezbedna sve dok Izrael ne dođe pod kontrolu međunarodnog prava i ne prihvati da je pod njegovom obavezom, dok svet gleda varvarstvo vampira po imenu Netanjahu na televiziji uživo, poručio je turski predsednik
Erdogan optužio Zapad: Saučesnici u izraelskom vampirizmu u Gazi, UN su mrtvewww.globallookpress.com © Depo Photos/Keystone Press Agency

UN nisu bile u stanju ne samo da zaustave genocid u Gazi, već i da spasu svoje zaposlene, stoga je ta organizacija mrtva, izjavio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

On je ujedno optužio SAD i zapadne zemlje za saučesništvo u krvoproliću i "izraelskom vampirizmu" u Pojasu Gaze.

"Nijedna država neće biti bezbedna sve dok Izrael ne dođe pod kontrolu međunarodnog prava i ne prihvati da je pod njegovom obavezom. Svet gleda varvarstvo vampira po imenu Netanjahu na televiziji uživo. Izrael je uništio čovečanstvo u Gazi. Hej, Ameriko, ova krv je i na tvojim rukama. Šefovi država i vlada Evrope – postali ste partneri u ovom vampirizmu", kazao je Erdogan u parlamentu na sastanku vladajuće Partije pravde i razvoja. 

Turski predsednik je dodao da su slike iz Rafe nepodnošljive, dok su napadi na Rafu ušli u krvaviju fazu.

"Ameriko, zar u tebi nije ostala ni kap ljudskosti? Šta ste hteli od 15.000 nevine dece? Vi ste odgovorni za ovaj genocid kao i oni (Izrael). Zato što si ćutala. Dok čovečanstvo umire u Gazi, demokratija umire u Evropi, umiru i sloboda govora i prava dece", dodao je.

Prema njegovim rečima, UN su postale organizacija od koje nema nikakve koristi.

"UN, šta ste vi ako ne možete da zaustavite genocid? Zašto su potrebne ove zgrade ako je sudbina sveta u rukama pet zemalja (pet stalnih članica Saveta bezbednosti UN)? UN ne mogu čak i da zaštite svoje osoblje. Tvoj duh je mrtav", zaključio je turski lider.

image