Svet

Epilog rasprave sa Trampovim pristalicama: De Niro ostao bez prestižne nagrade

Američka Nacionalna asocijacija emitera (NAB) trebalo je da oda priznanje De Niru na ceremoniji u Vašingtonu sledeće nedelje, ali je organizacija odlučila da glumcu ne uruči nagradu
Epilog rasprave sa Trampovim pristalicama: De Niro ostao bez prestižne nagrade© TANJUG/AP Photo/Seth Wenig

Glumcu Robertu de Niru je oduzeta prestižna nagrada nakon što se, ispred njujorškog suda gde se tokom nedelje sudilo bivšem predsedniku SAD Donaldu Trampu, verbalno sukobio sa pristalicama republikanskog kandidata.

Američka Nacionalna asocijacija emitera (NAB) je trebalo da oda priznanje De Niru na ceremoniji u Vašingtonu sledeće nedelje, ali je odlučila da glumcu ne uruči nagradu za službu državi.

Organizacija, koja sebe opisuje kao "dvostranačku", saopštila je da strahuje da bi De Nirovo prisustvo na događaju "odvratilo" pažnju od filantropskih aktivnosti NAB-a, prenosi britanski "Telegraf".

De Niro, koji je podržao kampanju prikupljanja sredstava za predsednika Džoa Bajdena, nije kritikovao fondaciju zbog odluke i poručio da poštuje njen rad.

Prošle nedelje De Niro je održao konferenciju između zgrade suda gde se Trampu sudilo u slučaju Stormi Danijels, a bivšeg predsednika je nazvao "gubitnikom" i upozorio na navodne opasnosti ukoliko se opet nađe u Beloj kući.

Kao odgovor, Tramp je nazvao De Nirove filmove nekvalitetnim, a glumca je okarakterisao kao "patetičnog ludaka".

image