Snimak rada ruske vojske u zoni SVO na Kupjanskom pravcu

Vojnom osoblju date su i nove specijalne čizme opremljene membranom za zaštitu stopala od vlage i ventilacijom za toplo vreme

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak borbenog rada vojnog osoblja jedinice specijalnih snaga Zapadnog vojnog okruga na Kupjanskom pravcu u zoni specijalne vojne operacije.

Vojno osoblje jedinica specijalnih snaga Zapadne grupe trupa izvršava borbene zadatke u svakom trenutku. Oni jurišaju na neprijateljske rovove, rade na utvrđenim područjima i zemunicama.

Sva vojna lica nose novu terensku uniformu. Multikam boja pruža visok stepen kamuflaže. Vojnom osoblju date su i nove specijalne čizme opremljene membranom za zaštitu stopala od vlage i ventilacijom za toplo vreme. Najčešće, izviđači se kreću u to područje da bi izvršili misije u mraku.

Savremene jedinice specijalnih snaga opremljene su, osim najsofisticiranijom izviđačkom opremom, protivtenkovskim sistemima, minobacačima i topovskom artiljerijom. Time se vreme od otkrivanja cilja do uništavanja smanjuje koliko god je moguće.

Na položaju se proverava spremnost grupe specijalnih snaga pre polaska na izvršenje borbenog zadatka.

Sva municija, granate, noževi su na svom mestu. Primećena je neprijateljska zemunica. Jedinice specijalnih snaga brzo se organizuju u male grupe i niko od njih, idući u borbenu misiju, ne može tačno da zna koliko će vremena biti potrebno da se ona izvrši.