Putin čestitao Dan Heroja otadžbine

Veliki trud heroja je neodvojivi deo naše istorije i najsvetliji primer patriotizma i toga šta znače ljubav prema rodnoj zemlji, kao i odgovornost za njenu budućnost, ukazao je predsednik Rusije

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je danas praznik Heroja otadžbine. 

U svom video obraćanju upućenom okupljenima na Sveruskom vojno-patriotskom skupu mladih armejaca, Putin je podsetio da je ovaj "praznik nastao u čast izuzetnih građana naše zemlje, koji su izvršili ratne i radne podvige u ime otadžbine".

"Oni su ispoljili posebnu hrabrost, samopožrtvovanje i snagu duha i bili su nagrađeni Zlatnim zvezdama, Ordenom slave i Ordenom Svetog Georgija". 

Njihov veliki trud je "neodvojivi deo naše istorije" i "najsvetliji primer patriotizma i toga šta znače ljubav prema rodnoj zemlji, kao i odgovornost za njenu budućnost", ukazao je Putin.

"Njihov život je pouzdan orijentir za vas, mlađe generacije Rusije. On pomaže da uporedite ispravnost svojih pomisli i postupaka, jača želju da postanete najbolji u obrazovanju, sportu, da služimo svom narodu, da se trudimo za njega, da branimo svoju rodnu zemlju, ne osvrćući se na slavu i priznanja. Tako se ponašaju pravi heroji", rekao je ruski lider.

Opširnije pročitajte ovde.