Ruski "noćni lovac" Mi-28 uništava kamufliranu opremu i ljudstvo Oružanih snaga Ukrajine

Kao rezultat borbe, svi ciljevi su uništeni, nakon čega su posade izvele protivraketni manevar koristeći sistem odbrane na brodu i uspešno se vratile na mesto razmeštanja

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak posade armijske avijacije na helikopterima Mi-28, u sastavu udarne grupe, kako izvode udar nevođenim avionskim projektilima na kamufliranu opremu i ljudstvo neprijatelja u zoni Specijalne vojne operacije grupe snaga "Jug".

Kao rezultat borbe, svi ciljevi su uništeni, nakon čega su posade izvele protivraketni manevar koristeći sistem odbrane na brodu i uspešno se vratile na mesto razmeštanja.

"Danas smo na komandnom mestu dobili borbeni zadatak da uništimo neprijateljsko ljudstvo. Poleteli smo u zonu i izveli normalan rad sa nevođenim avionskim raketama. Prednji vazdušni nišandžija je potvrdio pogodak. Vratili smo se na matični aerodrom", rekao je navigator borbenog helikoptera Mi-28 Artjom.

Vojna avijacija tokom Specijalne vojne operacije izvršava zadatke pratnje konvoja, uništavanja oklopne tehnike, neprijateljskih uporišta i ljudstva, dostavljanja trupa, vojnog tereta i vazdušne podrške jedinicama koje izvršavaju zadatke u okviru specijalne operacije.