Ekonomija

EPS: Portal "Uvid u račun" ponovo dostupan korisnicima

Na portalu su dostupni računi za decembar 2023. godine, kao i arhiva računa i uplata tokom prethodne tri godine, uz detaljan pregled potrošnje po zonama i tarifama
EPS: Portal "Uvid u račun" ponovo dostupan korisnicima© ЕПС

Portal "Uvid u račun" ponovo je dostupan korisnicima za preuzimanje e-računa i elektronsko plaćanje, saopštili su iz "Elektroprivrede Srbije". Na portalu su dostupni računi za decembar 2023. godine, kao i arhiva računa i uplata tokom prethodne tri godine, uz detaljan pregled potrošnje po zonama i tarifama.

"Svi decembarski računi dostavljeni su i 'Pošti Srbije', uz rok za popust za redovno plaćanje 29. januar. Građanima je za reklamacije ponovo na usluzi i kol centar EPS. Napominjemo, digitalna pretnja ni u jednom trenutku nije ugrozila proces proizvodnje električne energije, niti bezbednost podataka naših kupaca", saopštili su iz EPS-a.

Oni su istakli da EPS preduzima opsežne mere kako bi osigurao da se ovakvi incidenti ne ponove.

"Podizanje nivoa digitalne bezbednosti, kao ključnog prioriteta, zbog zahtevnih procedura, veličine i složenosti sistema, uslovilo je postepeno vraćanje IKT sistema u funkciju", navodi se u saopštenju.

image