Ekonomija

Šta nas čeka na letovanju u Grčkoj: Skuplje i putarine i takse, polovina svake plaže biće bez ležaljki

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Aleksandar Seničić kaže da se u Grčkoj ove godine očekuje oko milion naših turista
Šta nas čeka na letovanju u Grčkoj: Skuplje i putarine i takse, polovina svake plaže biće bez ležaljkiwww.globallookpress.com © Sean Gallup /

Građani su više nego prošle godine zainteresovani za putovanja, rekao je direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Aleksandar Seničić, uprkos poskupljenju aranžmana.

Poskupele su putarine do Grčke, veća je cena takse u hotelima i apartmanima.

Prema njegovim rečima, u Grčkoj se očekuje ove godine oko milion naših turista.

"Putarine su poskupele, biće više za oko 20 odsto, oko 2,40 evra. Usled većih radova na obilaznici oko Soluna, prolaziće se kroz grad, što je i preporuka. Treba očekivati gužve", navodi Seničić.

Prema njegovim rečima, u Grčkoj će polovina svake plaže biti dostupna bez ležaljki, ali će takse u apartmani i hotelima biti više.

Seničić kaže i da obratimo pažnju da na propisanim mestima parkiramo automobil u Grčkoj, jer se može desiti da nam tablice budu skinute, pa čak i u manjim gradovima.

U takvoj situaciji, kaže, prvo se treba obratiti policijskoj stanici.

Seničić podseća da prilikom uplate aranžmana preko agencije, treba da proverimo da li poseduje licencu na njihovom sajtu ili portalu Jute.

image
VV inauguration
banner