Ekonomija

Nova odluka Uprave carina: Nema više prelaska granice preko reda

Uprava carina je saopštila da je odluku donela zbog tvrdnji pojedinih prevoznika da se status prioritetnog prelaska granice zloupotrebljava
Nova odluka Uprave carina: Nema više prelaska granice preko reda© Управа царина

Uprava carina je donela internu odluku da se prelazak granice uz prioritet privremeno potpuno obustavi, do konačnog dogovora sa prevoznicima o tome na koji način da se uredi ova oblast. Uprava carina je saopštila da je odluku donela zbog tvrdnji pojedinih prevoznika da se status prioritetnog prelaska granice zloupotrebljava i da se van sezone svežeg voća i povrća u hladnjačama prevozi razna druga roba uz korišćenje povlašćenog statusa, pa se obilazi kolona iako za to nema osnova.

Uprava carina je zajedno sa predstavnicima drugih državnih organa na granici i Privredne komore Srbije (PKS), pozvala udruženja prevoznika da do kraja nedelje dostave svoje predloge o modalitetima prioritetnog prelaska granice za one koji transportuju robu koja je lako kvarljiva, kako bi to pitanje moglo zajednički da se razmotri i u najkraćem roku uredi.

"Dostavljeni predlozi udruženja prevoznika u vezi sa režimom prioritetnog prelaska granice će biti hitno razmotreni, a mere koje budu usaglašene će odmah početi da se primenjuju", saopštili su iz Uprave carina.

image
VV inauguration
banner