Kultura

Ruski crtani film prvi put zaradio milijardu rubalja u bioskopima

Prvi ruski crtani film o čuvenim bogatirima izašao je pre 20 godina, a na 20. godišnjicu od kako je nastao ovaj serijal crtanih filmova zaradio je neverovatnih milijardu rubalja, što je malo više od 10.000.000 evra
Ruski crtani film prvi put zaradio milijardu rubalja u bioskopima© Снимак из цртаног филма "Три богатира и пупак земље"

Animirani film "Tri bogatira i centar sveta" zaradio je više od milijardu rubalja u ruskim bioskopima, saopštila je pres-služba filmske kompanije "Volga".

"To je prvi put u istoriji ruske filmske distribucije da domaći animirani film ostvari zaradu veću od milijarde rubalja", navodi se u saopštenju.

Filmska kompanija "Volga" prikazala je premijerno crtani film 28. decembra, a prema dosadašnjim podacima zaradio je 1.000.811.820 rubalja (više od 10 miliona evra), podsećaju iz kompanije.

"Prijatno je da 'Bogatiri' ostvaruju takve rezultate i to u jubilarnoj godini, što ne može a da nas ne raduje. Za sve ovo vreme na našim crtanim filmovima stasala je jedna čitava generacija gledalaca koji su navikli da svake godine, krajem decembra, gledaju bajku studije 'Meljnica'", rekao je producent Sergej Seljanov.

On je podsetio da će 2024. serijal filmova o "Tri Bogatira" obeležili 20 godina: prvi crtani film "Aljoša Popović i Tugarin Zmaj" objavljen je u decembru 2004. godine. 

Osim toga, studio za animaciju "Meljnica", inače jedan od najpoznatijih takvih studija u Rusiji, koji je objavio animirane filmove kao što su "Ivan Carević i sivi vuk" i "Luntik", slavi 25 godina uspešnog rada.

image