Kultura

Snima se film "Izlet" po romanu Miće Popovića: Omaž crnom talasu

Scenario potpisuju Nenad Pavlović i Jovan Popović, a film će biti omaž njihovim očevima - slikaru, reditelju i književniku i piscu i reditelju Živojinu Pavloviću
Snima se film "Izlet" po romanu Miće Popovića: Omaž crnom talasu© Тодор Бокан

Reditelj Nenad Pavlović snima film "Izlet" po istoimenom romanu slikara, filmskog reditelja i književnika Miće Popovića, čija se premijera očekuje početkom 2025. godine, saopštili su danas producenti.

Autor trilera "Trag divljači" (2022) Pavlović od početka aprila na Dunavu kod Novog Sada snima svoj drugi igrani film na osnovu Popovićevog (1923-1996) romana "Izlet" iz 1957. godine.

Kako je najavljeno, "Izlet" će biti sniman do 10. maja na lokacijama u Petrovaradinu, rečnom ostrvu na Dunavu, kao i u Beogradu.

Scenario potpisuju reditelj Nenad Pavlović i slikarev sin Jovan Popović, a u saopštenju se dodaje da će film biti omaž njihovim očevima - reditelju Živojinu Pavloviću i Mići Popoviću.

"Ideja autora je da se kroz filmski izraz oda počast velikim epohama naše kulture Zenitizmu u književnosti, Mediali u slikarstvu i crnom talasu u kinematografiji", navedeno je u saopštenju.

"'Izlet' će biti crno-bela filmska priča koja govori o traganju mladog umetnika za smislom, slobodom, umetničkim izrazom, ali i pronalaženjem svog mesta u svetu koji ga okružuje", navodi se u saopštenju.

Kako je navedeno, glavnog junaka Tomu igra Stefan Vukić, a u podeli su i Jovo Maksić, Nenad Heraković, Radoslav Milenković, Denis Murić, Radoje Čupić i Milena Pavlović. U filmu igraju i Milena Radulović, Milica Trifunović, Marija Opsenica, Elizabeta Đorevska, Antonio Skarpa , kao i Dragan Bjelogrlić i Predrag Miki Manojlović.

"Izlet" samostalno producira filmska kuća "Digimedija", producenta Predraga Popovića, a u autorskom timu je i direktorka fotografije Bojana Andrić.

image
VV inauguration
banner