Magazin

Zimska čarolija nadomak Sankt Peterburga: Klizalište na otvorenom okruženo šumom

Stanovnici i posetioci Sankt Peterburga i ove godine imaju jedinstvenu priliku da nedaleko od centra grada uživaju u bajkovitom prazničnom okruženju. U pitanju je Ohta Park - kompleks sa jedinstvenim klizalištem na otvorenom koje je smešteno u šumi čija je atmosfera ispunjena novogodišnjom čarolijom.
Zimska čarolija nadomak Sankt Peterburga: Klizalište na otvorenom okruženo šumom© Youtube / Андрей Гук

Ljubitelji zimskih čarolija već nekoliko godina uzastopno sa nestrpljenjem iščekuju novogodišnje i božićne praznike. Jedan od razloga za prazničnu euforiju je i otvaranje klizališta u čuvenom Ohta Parku koji se nalazi nedaleko od centra Sankt Peterburga. 

Klizalište u bajkovitoj šumi

Svako ko je imao prilike da poseti Ohta Park se kući vraća pun utisaka. A kako i ne bi, kada se tamo dešava prava praznična čarolija. U zimskim mesecima, kada se temperatura spusti ispod nule, u ovom kompleksu se postavlja jedno od najvećih i najlepših klizališta u gradu, a ono što ga izdvaja od svih ostalih jeste neponovljivo okruženje - ledene staze se nalaze u sred šume koju obasjavaju na hiljade svetiljki različitih boja.

Ukupna dužina staza za klizanje je oko 1.500 metara, a "saobraćaj" je organizovan samo u jednom smeru, kako se ne bi stvarala gužva i izbeglo eventualno "sudaranje" klizača kojima pogled odluta ka šarenolikim pejzažima. Za one koji se tokom vožnje umore, postavljene su i klupice duž staza, a u pauzama svako od posetilaca može da se okrepi toplim čajem ili šoljicom tople čokolade.

Novajlijama u pomoć priskaču pingvini

Iako su u Rusiji svi zimski sportovi, a naročito klizanje veoma popularni, i dalje veliki broj ljudi nikada nije stao na led. Međutim, u Ohta Parku su mislili i na takve posetioce. Za njih su duž staze raspoređeni specijalno dizajnirani pingvini - spravice za koje se novajlije mogu pridržavati dok čine prve korake na ledu. Pingvina-pomoćnika i drugih šumskih "životinja" ima sasvim dovoljno, a mogu ih koristiti kako najmlađi, tako i oni stariji, ali neiskusni klizači.

Klizalište nije jedina zabava u Ohta Parku. Osim njega, posetiocima je na raspolaganju i skijaška staza, poseban sklon za spuštanje na klisku, kao i trase za spuštanje na finskim sankama. Dakle, za svakog ponešto. Ali, to nije sve! Za ljubitelje ekstremnih aktivnosti tu je i bazen na otvorenom u kome se posetioci mogu kupati čak iako je napolju mraz.

image