Magazin

Spektakularna "Autojelka": Novogodišnja jelka od 800 automobila ušla u knjigu rekorda Rusije

Sve svetske metropole se uoči praznika takmiče čija će jelka biti lepša, veća i bolje okićena. Stanovnici ruskog grada Krasnojarsk su otišli korak dalje i jelku u svom gradu napravili od automobila. Izazov je prihvatilo čak 800 vozača, a "autojelka" je ušla u knjigu rekorda Rusije.

Fotografije iz ruskog grada Krasnojarsk su i ove godine obišle svet, a sve zbog neverovatne novogodišnje jelke. Za razliku od ostalih gradova koji su jelku okitili na centralnom trgu, stanovnici Krasnojarska su se odlučili da petu godinu zaredom svoju naprave od automobila. Njihova "autojelka" je, osim što je privukla veliku pažnju, postala i rekorder ruske knjige rekorda.

800 automobila i baklja na vrhu

Organizacija novogodišnje manifestacije, ili možda bolje da kažemo izazova, zahtevala je puno pažnje i posvećenosti, naročito imajući u vidu činjenicu da je na događaj trebalo da pristigne čak 800 automobila. Svi vozači su imali samo jedan cilj - da njihova "jelka" bude najlepša i najveća do sada.

Da bi uspeli da realizuju ovu zamisao, vozači su morali svoje automobile da poređaju u obliku jelke: na samom vrhu, u najužem delu, se nalazio jedan automobil, a zatim su se ostali poređali niže, ka osnovi zamišljenog drvca. Postoji samo jedna caka: ovu novogodišnju "jelku" je moguće videti samo iz ptičije perspektive, odnosno iz vazduha.

Na vrhu "autojelke", umesto novogodišnje zvezde, nalazila se baklja, a kada se ona upalila, automobili su jedan za drugim uključivali i svoje farove. Tako je novogodišnja "jelka" od automobila zasijala u punom sjaju, a snimak se proširio svim društvenim mrežama, sakupivši na stotine hiljada pregleda.

Pet godina "autojelke" i rekord za rekordom

Organizator manifestacije, Valerij Pučurin, ističe da se ovakva "jelka" u Krasnojarsku kiti već petu godinu zaredom ,a da je broj učesnika svake godine sve veći i veći. Kako raste njihova "autojelka", tako raste i novogodišnji duh u gradu, kao i broj pregleda na društvenim mrežama.

"Ljudima se dopada. Iz godine u godinu im postaje sve zanimljivije i to nas održava, a svaki put nas je sve više i više", kazao je Pičurin.

Učesnici prazničnog događaja su mahom mladi, uspešni stanovnici Krasnojarska, a čitav skup je, budući da se ipak radi o saobraćaju, obezbeđivala i saobraćajna policija. Naravno, incidenata na ovom jedinstvenom događaju nije bilo, ali je zato "oboren" prošlogodišnji rekord u broju učesnika. Lani ih je bilo "samo" 700, a ove godine za 100 više.

image