Magazin

Večeras prvo polufinale Pesme Evrovizije - Teja Dora nastupa pod rednim brojem dva

Naša predstavnica, Teja Dora, nastupa u prvom polufinalu, koja će pod rednim brojem 2 izvesti pesmu "Ramonda".
Večeras prvo polufinale Pesme Evrovizije - Teja Dora nastupa pod rednim brojem dva© TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ (STF)/Copyright (c) 1998 Hewlett-Packard Company

U Švedskom gradu Malmeu počinje pesma Evrovizije, za titulu najbolje pesme Evrope takmiće se predstavnici iz 37 zemalja. Među njima je i Srbija, koju u prvom polufinalu predstavlja večeras Teja Dora sa pesmom "Ramonda". Iz drugog polufinala plasiraće se po 10 zemalja, a u veliko finale idu direktno zemlje iz takozvane velike petorke - Italija, Velika Britanija, Francuska, Nemačka i Španija, kao i zemlja domaćina, Švedska. Interesantno je da, po prvi put sve zemlje bivše Jugoslavije koje učestvuju na takmičenju, nastupaju zajedno u prvom polifinalu, prenosi RTS.

Iz Srbije nije moguće glasati za našu predstavnicu, ali to je moguće učiniti iz 14 zemalja koje se takmiče, među kojima su i Hrvatska i Slovenija.

Osim toga, moguće je glasati i iz takozvanog "ostatka sveta", odnosno iz država koje se uopšte ne takmiče na Pesmi Evrovizije. Ako se nalazite u zemlji koja ne učestvuje na takmičenju, možete glasati prateći uputstva na sajtu www.esc.vote.

Glasanje iz "ostatka sveta" počelo je još u ponoć, nakon druge generalne probe, odnosno negde oko ponoći.

image