Magazin

Bejbi Lazanja odbio nagradu od 50.000 evra koju je dobio od države Hrvatske, a razlog je neverovatan

Predstavnika Hrvatske na Evroviziji, koji je osvojio drugo mesto, Bejbi Lazanju, Vlada ove države je nagradila sa 50 hiljada evra. Muzičar je rešio da sav novac donira u humanitarne svrhe i ovim gestom dirnuo je ceo region.
Bejbi Lazanja odbio nagradu od 50.000 evra koju je dobio od države Hrvatske, a razlog je neverovatanGetty © picture alliance / Contributor

Bejbi Lazanja jeste vicešampion Evrovizije, ali je oduševio publiku koja mu je dala najveći broj glasova. Oduševljenje i pomama za ovim muzičarem već danima traje, iako je manifestacija već uveliko završena.

Ritam i izvođenje pesme "Rim Tim Tagi Dim", nije zaobišao ni tehničku Vladu Hrvatske koja je sa Andrejem Plenkobićem na čelu nagradila Bejbi Lazanja sa 50 hiljada evra:

"Lepa tema na kraju, koja je razveselila hrvatski narod i iskrena čestitka Marku Purišiću na fascinantnom uspehu. Osvojio je najveći broj glasova publike. Ovo je fascinantan uspeh i rezultat i iskreno mu zahvaljujemo, zahvaljujemo i Gradu Zagrebu na sjajnom dočeku, kao i Umagu. Želimo mu puno uspeha", rekao je Plenković.

Ova vest je obišla region, ali ono što nas je sve dirnulo jeste saopštenje koje je podenjeno na storiju na zvaničnom Instagram profilu muzičara: 

"Zahvaljujem se hrvatskoj Vladi na novčanoj nagradi u iznosi od 50.000 evra. Ipak, te novce je ne mogu prihvatiti. Mogao bih navesti mnogo razloga zašto, ali prvi najbitniji i dovoljni je što postoji puno drugih pojedinaca i organizacija kojima će ti novci daleko više pomoći.

Ovim putem molim gospodina Plenkovića da u moje ime, te u ime Hrvatske donira 25000 evra Zavodu da pedijatrijsku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom "Mladen Ćepulić". Nadalje, ostalih 25.000 volio bih donirati Zavodu za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplataciju krvotvornih matičnih stanica KBC Zagreb. Hvala", piše u storiju na zvaničnom Instagram nalogu.

"...dabogda mu sve cvetalo u životu"

Ovaj stori, koji je podeljen nedavno, već se uveliko šeruje mrežama, a mnoge je veoma dirnuo ovaj gest. 

"Ustat pa reć Bejbi Lazanja, dabogda mu sve cvetalo u životu", "Najdivniji čovek na svetu", "Lepo vaspitan dečko", nižu se komenatari na mrežama. 

Ko je Bejbi Lazanja

Iako ga sada čitava Evropa poznaje kao Bejbi Lazanja, njegovo pravo ime je Marko Purišić. Rođen je 1995. godine u Umagu, a karijeru pre više od deceniju kada je svirao kao gitarista u grupi Mantra. Isticao je da mu je porodica velika podrška, a jednom prilikom je pričao o majci, koja je veoma ponosna na sina.  

"Najdraži deo svega ovoga je kada mama dođe i kaže: 'Jao, gnjave me, svi te hvale, ja ne mogu, umorna sam više', a ja vidim da puca od ponosa i to mi je najdraži deo",  rekao je. 

image