Rusija

MUP Rusije izdao poternicu za prvim zamenikom načelnika Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine

Igor Vasiljevič Fedorov, traži se po članu Krivičnog zakonika, navodi se u bazi podataka ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova
MUP Rusije izdao poternicu za prvim zamenikom načelnika Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine© Konstantin Kokoshkin/Global Look Press

Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije objavilo je poternicu za prvim zamenikom načelnika Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine general-majorom Igorom Fedorovim.

"Igor Vasiljevič Fedorov, rođen 06.08.1954. godine, traži se po članu Krivičnog zakonika", navodi se u bazi podataka ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Član zbog kojeg se traži nije preciziran.

U junu prošle godine ruski istražni komitet je izvestio da je Fedorov optužen u odsustvu.

Kako se navodi, Igor Fedorov je od decembra 2014. do januara 2015. vodio jedan od sektora u gradu Marijupolju, na koji su ga podelile Oružane snage Ukrajine.

"Poduzimaju se mere za traženje i hapšenje optuženih", saopšteno je tada iz Istražnog odbora.

Fedorov je završio Kijevsku višu vojnu komandnu školu i Vojnu akademiju po imenu "M.V. Frunze", a zatim se 1992. pridružio Oružanim snagama Ukrajine.

Sedam godina kasnije postao je načelnik Generalštaba, a za prvog zamenika načelnika Generalštaba kopnenih snaga oružanih snaga Ukrajine imenovan je u avgustu 2006. godine.

image