Rusija

Nakon Zelenskog i Porošenka, još ukrajinskih zvaničnika na ruskim poternicama

Na poternici su se našli i komandant kopnenih snaga Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Pavljuk, kao i nekadašnji vršilac dužnosti ministra odbrane Ukrajine Mihail Koval
Nakon Zelenskog i Porošenka, još ukrajinskih zvaničnika na ruskim poternicamaGetty © Mykola Tys/SOPA Images/LightRocket

Ministarstvo unutrašnjih poslova Ruske Federacije stavilo je na poternicu komandanta kopnenih snaga Vojske Ukrajine Aleksandra Pavljuka, objavile su "RIA Novosti".

"Aleksandar Aleksejevič Pavljuk, rođen 20. avgusta 1970, traži se po članu Krivičnog zakonika", navodi se u bazi podataka za pretragu Ministarstva unutrašnjih poslova Ruske Federacije. Krivično delo za koje se tereti nije objavljeno.

Na poternici se našao i nekadašnji vršilac dužnosti ministra odbrane Ukrajine Mihail Koval, koji je tu funkciju obavljao od marta do jula 2014. godine.

MUP Rusije je ranije danas objavio poternicu protiv aktuelnog predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog, kao i protiv njegovog prethodnika na toj funkciji Petra Porošenka.

Juče je rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova stavilo na poternicu i bivšeg ministra finansija Ukrajine Aleksandra Šlapaka i bivšeg šefa Nacionalne banke Ukrajine Stepana Kubiva.

Ni u jednom od ovih slučajeva nije navedeno zbog čega su oni traženi, osim da su odluke donete u skladu sa Krivičnim zakonikom.

image