Rusija

Nariškin: Zapitajte se kad je SAD a kad Rusija prvi put upotrebila nuklearnu energiju

Direktor Ruske spoljne obaveštajne službe je podsetio da je Amerika prvi put iskoristila nuklearnu energiju protiv civila u Japanu a rusija za stvaranje nuklearne elektrane
Nariškin: Zapitajte se kad je SAD a kad Rusija prvi put upotrebila nuklearnu energijuwww.globallookpress.com © Komsomolskaya Pravda

Fundamentalna razlika između Rusije i Sjedinjenih Američkih Država može se videti na primeru toga kada su prvi put upotrebile atomsku energiju, rekao je predsednik Ruskog istorijskog društva i direktor Ruske spoljne obaveštajne službe Sergej Nariškin.

Prva upotreba atomske energije od strane Amerikanaca je uništavanje japanskih gradova Hirošime i Nagasakija i stotine hiljada ubijenih, rekao je Nariškin, govoreći u petak u Moskvi na okruglom stolu o istoriji nauke.

"Prva praktična upotreba atomske energije u našoj zemlji je zapravo prva nuklearna elektrana koja je služila ljudima", rekao je on.

U ovom poređenju, rekao je Nariškin, postoji suštinska razlika u moralu i dubokoj suštini dve države u odnosu prema drugima, sudbini čovečanstva i civilizacije.

image