Rusija

Medvedev opleo po Ursuli i Borelju: Glupost i nesposobnost se ne mogu izlečiti

Medvedev je optužio predstavnike EU za nekompetentnost
Medvedev opleo po Ursuli i Borelju: Glupost i nesposobnost se ne mogu izlečitiwww.globallookpress.com © Dmitry Medvedev/via Globallookpress.com

Zamenik šefa Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev optužio je šeficu Evropske komisije Ursulu Fon der Lajen za glupost i nesposobnost.

Šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen uopšte ne razume ekonomiju, jer se raduje gubicima Rusije zbog sankcija, dok su evropske kompanije te koje trpe gubitke, naveo je bivši ruski predsednik.

"Avaj, ovde ne važi pravilo medicine, cura te ipsum... (lekaru, izleči se). Glupost i nesposobnost se ne mogu izlečiti", naglasio je on.

Medvedev je prokomentarisao i Žozepa Borelja, visokog predstavnika EU spoljnu politiku koji je rekao da ne razume one koji neće da snabdebaju Kijev oružjem, napominjući da je takva izjava u suprotnosti sa diplomatijom.

"Samo tako treba da postupi pravi diplomata! Šef diplomate EU, i niko drugi treba, da ponavlja da je Rusija večiti neprijatelj Evrope i poziva na rat do pobedničkog kraja (Ukrajine, naravno)! Bravo, Taleran aplaudira odozgo!", podrugljivo je prokomentarisao Medvedev aludirajući na bivšeg premijera Francuske Parla Morisa de Talerana koji važi za jednog od najsvestranijih i najuticajnijih diplomata u evropskoj istoriji.

Borelj je danas pozvao evropske zemlje da Ukrajini predaju "prašnjave" tenkove koji im stoje u stovarištima što pre, jer nad "na proleće i leto očekuju odlučujući događaji".

"Poslao sam poruku svim evropskim zemljama koje imaju moderne i efikasne tenkove koji skupljaju prašinu u magacinima i ničemu ne služe. Prosledite ih Ukrajini što pre. Jer nas na proleće i leto čekaju odlučujući događaji", rekao je Borelj poslanicima Evropskog parlamenta u Strazburu.

Moskva je prošlog proleća upozorila NATO da naoružavanjem Ukrajine samo produžuju i produbljuju konflikt.

image