Rusija

Zaharova: Možda je i napad na Severni tok "prihvatljiva taktika ograničenih udara"

Portparolka ruskog MSP reagovala je na izjavu nemačkog ministra odbrane koji je nazvao ograničene udare Oružanih snaga Ukrajine na rusku teritoriju prihvatljivom taktikom
Zaharova: Možda je i napad na Severni tok "prihvatljiva taktika ograničenih udara"www.globallookpress.com © MFA Russia/via Globallookpress.com

Nemačko Ministarstvo odbrane još uvek nije otkrilo ko je izvršio napad na Severni tok ili je i ovo možda "prihvatljiva taktika ograničenih udara" za uništenje važnog infrastrukturnog projekta za Nemačku, poručila je Marija Zaharova povodom izjave nemačkog ministra odbrane Borisa Pistorijusa koji je nazvao ograničene udare Oružanih snaga Ukrajine na rusku teritoriju prihvatljivom taktikom. 

"Nemački ministar odbrane Boris Pistorijus nazvao je ograničene udare Oružanih snaga Ukrajine na rusku teritoriju prihvatljivom taktikom. Da li ste svi zapamtili? Ograničeni udari - prihvatljiva taktika. Borise, ne zaboravite svoj izraz lica. U svakom slučaju, podsetiću vas", napisala je Zaharova na Telegramu.

Ona je navela da nemačko Ministarstvo odbrane još nije saznalo ko je izvršio napad na Severni tok 1 i 2.

"Možda je ovo i 'prihvatljiva taktika ograničenih udara' za uništavanje važnog infrastrukturnog projekta za Nemačku? Želela bih objašnjenje", poručila je Zaharova.

Podsetimo, nemački ministar odbrane Boris Pistorijus nazvao je ograničene udare Oružanih snaga Ukrajine na rusku teritoriju prihvatljivom taktikom, piše list "Frankfurter algemajne cajtung".

"Sve dok nema napada na gradove, civile i civilne objekte, moramo da prihvatamo to kao neophodno. Ne treba to da nam predstavlja zadovoljstvo, već da na primer, tako preseku puteve snabdevanja", rekao je ministar, uprkos činjenici da su napadi ukrajinske vojske usmereni na ruske civile.

Zapad treba da zna kako se odvija sukob dok donosi rešenja o snabdevanju Kijeva oružjem, nastavio je nemački ministar odbrane.

Na izjavu nemačkog ministra odbrane reagovao je i zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev koji je poručio da "Nemac koji želi napad na Rusiju mora da bude spreman za rusku paradu u Berlinu".

"Ministar odbrane Nemačke je, bez razmišljanja, izbrbljao nešto o vojnim operacijama na našoj teritoriji. Nesumnjivo je da zavidan na slavi vojskovođama Trećeg rajha, a u stvari bi trebalo da se seti istorije", napisao je Medvedev na Tviteru. 

image
VV inauguration
banner