Rusija

Zaharova o poseti Zelenskog Nemačkoj: Krenuo kod svojih da grade novu Evropu bez Rusa

Pojaviće se nove fotografije veka: Nemci nagrađuju neonacistu Zelenskog za bratoubilački masakr, ukidanje svega ruskog, rušenje spomenika pobednicima Trećeg rajha, veličanje nacističkih kolaboracionista i uništavanje pravoslavlja, poručila portparolka ruskog MSP
Zaharova o poseti Zelenskog Nemačkoj: Krenuo kod svojih da grade novu Evropu bez Rusawww.globallookpress.com © Komsomolskaya Pravda/Global Look Press

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da će Nemci nagraditi "neonacistu Zelenskog"za bratoubilački masakr i ukidanje svega ruskog.

Ona je na taj način komentarisala objave nemačkih medija o mogućoj poseti ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog Nemačkoj, u maju, prvi put od početka Specijalne vojne operacije. Dodaje se da će Zelenski da prisustvuje ceremoniji u Ahenu, na kojoj će mu biti dodeljena nagrada Karla Velikog.

"Ukrajinski predsednik krenuo kod svojih. Pojaviće se nove fotografije veka: Nemci nagrađuju neonacistu Zelenskog za bratoubilački masakr, ukidanje svega ruskog, rušenje spomenika pobednicima Trećeg rajha, veličanje nacističkih kolaboracionista, uništavanje pravoslavlja, sprovođenje hiljadugodišnjeg 'dranga' – oslobađanje 'životnog prostora' na Istoku",napisala je Zaharova na Telegramu.

Prema njenim rečima, pre 80 godina nacisti nisu uspeli da realizuju plan "Istok" (Generalplan Ost), jer su ih tada "sprečili sovjetski vojnici, koji su pogasili peći u Aušvicu".

"Sada su se prilagodili, postavljajući ambicioznije ciljeve. Zajedno grade novu Evropu – ne 'Judenfrei' (bez Jevreja), već 'Russenfrei' (bez Rusa). A ovaj koncept uključuje sve nacionalnosti višenacionalne Rusije. Pljušte krvave nagrade nalogodavaca za glavnog izvođača: poljski Orden `Belog orla` i nagrada `Karlo Veliki`", zaključila je.

Podsetimo, ranije je nemački list "Bild am zontag" saopštio da je moguće da će Zelenski posetiti Nemačku u maju. Kako se navodi, Zelenski bi mogao da prisustvuje ceremoniji u nemačkom Ahenu, na kojoj će mu biti dodeljena nagrada "Karlo Veliki". Inače, ova nagrada se svake godine dodeljuje za doprinos ujedinjenju Evrope.

image