Rusija

Šojgu na frontu: Ruska vojska efikasno uništava ukrajinsku municiju (VIDEO)

Komandanti su dobili zadatak da nastave aktivno sa izviđanjem kako bi unapred otkrili neprijateljske planove i sprečili njihovo sprovođenje, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane
Šojgu na frontu: Ruska vojska efikasno uništava ukrajinsku municiju (VIDEO)© минобороны.рф

Ruski ministar odbrane, general armije Sergej Šojgu posetio je zonu Specijalne vojne operacije (SVO) i obišao komandno mesto vojne jedinice grupe "Vostok" na Zaporoškom pravcu.

On je saslušao izveštaje komandanta grupe i oficira štaba o trenutnoj situaciji, prirodi neprijateljskih dejstava i borbenim zadacima ruskih trupa na gorućim tačkama borbenih dejstava.

Na sastanku sa komandantom grupe, Šojgu je potvrdio da je ruska vojska, u područjima, gde je stacionirana jedinica "Vostok", veoma efikasna kada identifikuje i uništava vojnu opremu i neprijateljsku vojsku, saopštilo je Ministarstvo.

"Komandanti su dobili zadatak da nastave aktivno sa izviđanjem, kako bi unapred otkrili neprijateljske planove i sprečili njihovo sprovođenje", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Na kraju posete, general armije se zahvalio vojnicima koji uspešno obavljaju zadatke u zoni SVO i nagradio ih državnim nagradama "Orden za hrabrost" i "Krst Svetog Đorđa" za nesebičnost i herojstvo koje su pokazali u borbi.

"Nagrade su visoko priznanje za vaš vojni rad. Hvala vam na tome. Nadam se da ćete i dalje verno služiti našoj zemlji, za dobrobit njenog naroda! Čestitam i čuvajte se", poručio je Šojgu nagrađenim vojnicima.

image