Rusija

Šojgu proverio tehniku i oružje koji se šalju u zonu SVO (VIDEO)

Ruski ministar odbrane istakao je da je potrebno posebno kontrolisati da se neprekidno odvija proces snabdevanja snaga oružjem i tehnikom
Šojgu proverio tehniku i oružje koji se šalju u zonu SVO (VIDEO)www.globallookpress.com © Kremlin Pool/Global Look Press

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izvršio je u Južnom vojnom okrugu proveru vojne tehnike i naoružanja koje se šalje jedinicama Oružanih snaga Rusije u zonama specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"Ministar odbrane Sergej Šojgu u Južnom vojnom okrugu izvršio je inspekciju spremnosti vojne opreme i naoružanja upućenih jedinicama Oružanih snaga u oblastima Specijalne vojne operacije za izvršavanje predviđenih zadataka", navodi se u saopštenju.

Novi zamenik ministra odbrane, general-pukovnik Aleksej Kuzmenkov, koji je zadužen za logistiku ruskih trupa, pokazao je ministru nedavno pristigle savremene tenkove, borbena oklopna vozila, specijalnu opremu i vozila za snabdevanje vojske.

Takođe, Šojgu je zadužio Kuzmenkova da drži pod posebnom kontrolom pitanja neprekidnog i ritmičnog snabdevanja trupa u oblastima Specijalne vojne operacije svim potrebnim naoružanjem i vojnom opremom.

Kako su precizirali ministarstvu, Šojgu je pregledao i baze za skladištenje i popravku naoružanja i vojne opreme koja je povučena iz područja borbenih dejstava.

"General-pukovnik Kuzmenkov je izvestio da remontne jedinice Oružanih snaga, zajedno sa brigadama ruskih preduzeća odbrambene industrije, uveliko rade na remontu opreme. Obnovljena tehnika odmah se šalje jedinicama ruskih trupa u oblastima Specijalne operacije", dodaje se.

image