Rusija

Kadirov: Jedinica specijalnih čečenskih snaga "Ahmat" prebačena u oblast Bahmuta (VIDEO)

Ova odluka govori o poverenju Generalštaba i dokazuje visoku borbenu sposobnost jedinica, poručio je lider Čečena
Kadirov: Jedinica specijalnih čečenskih snaga "Ahmat" prebačena u oblast Bahmuta (VIDEO)© Tanjug/Tatiana Barybina, Sputnik, Kremlin Pool Photo

Jedinica specijalnih čečenskih snaga "Ahmat", kojom komanduje zamenik komandanta Drugog armijskog korpusa Apti Alaudinov, prebačena je u oblast Bahmuta, izjavio je čečenski lider Ramzan Kadirov.

"Komanda specijalne operacije premestila je jedinicu specijalnih snaga 'Ahmat' kojom komanduje Apti Alaudinov u tešku oblast Bahmuta. Ova odluka govori o poverenju Generalštaba i dokazuje visoku borbenu sposobnost jedinica", napisao je Kadirov na Telegramu.

Takođe je postavio video na kojem se vidi kako se Alaudinov vraća iz sela Kleščejevka. 

"Kao što vidite, čak i u blizini Kleščejevke sa generalom u vozilu, vozač vozi borbeno vozilo samouvereno i veoma mirno. 'Ukronato' se više bori za Kleščejevku na internetu nego na zemlji", naglasio je.

Jedinice Grupe "Vagner" zauzele su Bahmut krajem maja, nakon deset meseci žestokih borbi sa ukrajinskim snagama, a borci "Vagnera" napustili su taj grad između 25. maja i 1. juna i predali su kontrolu ruskoj vojsci.

image
VV inauguration
banner