Rusija

Potvrđena smrt Prigožina: Utvrđen identitet svih koji su poginuli u avionskoj nesreći

Imena se podudaraju sa ranije dostavljenim spiskom putnika, javlja Istražni komitet
Potvrđena smrt Prigožina: Utvrđen identitet svih koji su poginuli u avionskoj nesreći© Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Ruski Istražni komitet potvrdio je smrt Jevgenija Prigožina, šefa privatne vojne kompanije "Vagner", u avionskoj nesreći ranije ove nedelje.

Utvrđen je identitet svih lica koja su poginula u padu aviona u Tverskoj oblasti, ona odgovaraju ranije objavljenom spisku sa imenima svih putnika , saopštio je ruski Istražni komitet.

"Završena su DNK ispitivanja. Na osnovu tih rezultata je utvrđen identitet svih deset poginulih", navodi se u saopštenju.

Glavno istražno odeljenje Istražnog komiteta Rusije nastavlja da istražuje krivični slučaj o avijacijskoj nesreći u Tverskoj oblasti.

Privatni avion srušio se 23. avgusta u Tverskoj oblasti, u njemu je bilo deset ljudi i svi su poginuli, saopštilo je tada rusko Ministarstvo za vanredne situacije.

Osnivač privatne vojne kompanije "Vagner" Jevgenij Prigožin bio je na spisku putnika, navode iz Ministarstva, prenose "RIA Novosti".

Mnogo je spekulacija i laži vezanih za nedavnu smrt osnivača "Vagnera" Jevgenija Prigožina, rekao je ranije portparol Kremlja Dmitrij Peskov i demantovao odgovornost Kremlja o kojoj pišu zapadni mediji.

"Sve spekulacije na Zapadu dolaze iz istog izvora. Njihove tvrdnje su potpuna laž. Moramo da se oslanjamo na činjenice. Njih je malo ali je istraga u toku. Predsednik će veoma brzo da dobije rezultate istrage i znaćemo više detalja o ovom slučaju", kazao je tada Peskov.

Kako bi se potvrdila smrt Prigožina, potrebno je sprovesti ekspertizu, uključujući i genetska ispitivanja, rekao je ranije Peskov.

image
VV inauguration
banner