Rusija

Putin: Zapad režirao događaj u Mahačkali, SAD glavni profiteri globalne nestabilnosti

Gde je taj pauk koji svojom mrežom pokušava da obavija ceo svet, upitao je predsednik Rusije
Putin: Zapad režirao događaj u Mahačkali, SAD glavni profiteri globalne nestabilnosti© TANJUG/Sergey Guneev, Sputnik, Kremlin Pool Photo

Oni koji stoje iza krize na Bliskom istoku pokušavaju da seju mržnju i destabilizuju i podele naše multietničko društvo, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin tokom sastanka sa visokim zvaničnicima Ruske Federacije povodom događaja na aerodromu u Mahačkali. 

"Treba znati i razumeti gde je koren zla. Gde je taj pauk koji svojom mrežom pokušava da obavija ceo svet", upitao je predsednik Ruske Federacije.

Putin je kazao da postoje pokušaji destabilizacije i cepanja ruskog društva koji dolaze spolja i koji podrazumevaju korišćenje sofisticiranih tehnologija.

SAD i njihovi sateliti glavni profiteri sukoba

"Vidimo da su na Bliskom istoku, umesto da kažnjavaju teroriste, počeli da se svete po principu kolektivne odgovornosti", dodao je.

Kako je istakao, moramo razumeti ko organizuje smrtonosne haose na Bliskom istoku.

"Ova bombardovanja se nikako ne mogu opravdati. Ko ima koristi od toga? Sjedinjene Države i njihovi sateliti su glavni profiteri globalne nestabilnosti", ocenio je predsednik Rusije.

Oni koji stoje iza sukoba na Bliskom istoku će iskoristiti njegove posledice da poremete ljude širom sveta, dodaje.

"Kad gledamo napaćene žene i decu, doktore koji umiru, stegnu nam se pesnice i naviru nam suze. Ali, nemamo pravo da se rukovodimo emocijama. Moramo razumeti ko zaista stoji iza sukoba", naglašava predsednik.

Kako zaključuje, SAD ne postižu rezultate na bojnom polju, te stoga pokušavaju da poseju pometnju unutar Rusije.

Rusija pomaže Palestini u borbi protiv onih koji stoje iza tragedije

Sjedinjenim Državama nije potreban mir u Svetoj zemlji i zato diskredituju one države koje doprinose rešavanju krize. Kako ocenjuje predsednik Ruske Federacije, SAD treba stalni haos na Bliskom istoku.

"Čak su i UN sada na udaru jer žele da zaustave sukob u Gazi", rekao je Putin zaključujući da je stvaranje punopravne palestinske države ključ za rešavanje krize.

Putin je rekao da se vojnici specijalnih operacija bore protiv zla i ugnjetavanja, gde se odlučuje o budućnosti celog sveta, uključujući Palestinu.

"Možemo samo da pomognemo Palestini u borbi protiv onih koji stoje iza ove tragedije. Mi smo Rusija i borimo se protiv njih u okviru specijalne vojne operacije. Upravo sa njima. I za sebe i za one koji teže pravoj istinskoj slobodi".

Incident u Mahačkali isprovocirale zapadne obaveštajne službe

Događaji u Mahačkali su isporovocirani putem društvenih mreža, ne samo sa teritorije Ukrajine, već i od strane agenata zapadnih obaveštajnih službi.

Sjedinjene Države i njihovi sateliti izvlače danak u krvi iz sukoba na Bliskom istoku, poručio je predsednik.

"Vredi napomenuti da američki investitori očekuju potpuni rast vrednosti akcija kompanija koje se bave oružjem, koje već aktivno rastu", objašnjava on.

Oni kojima je navodno toliko stalo do građana Izraela bi trebalo da sprovedu istragu šta američke specijalne službe rade u Ukrajini i kako nastoje da pokrenu pogrome u Rusiji, istakao je Putin.

"Želeo bih da skrenem pažnju regionalnim šefovima i šefovima agencija za sprovođenje zakona i specijalnih službi na potrebu jasnih akcija za zaštitu ustavnog poretka, međuetničke i međuverske harmonije", naveo je ruski predsednik

Podsećamo, juče je na ovom aerodromu došlo do masovnih nereda bog dolaska redovnog leta iz Tel Aviva usred pogoršanja situacije na Bliskom istoku. 

Nekoliko stotina ljudi ušlo je na aerodrom nakon čega su ih isterali pripadnici policije. Dagestanske vlasti i verski lideri osudili su incident, povezujući ga sa provokacijom. 

Sastanku prisustvuju šef vlade Mihail Mišustin, predsednica Saveta Federacije Valentina Matvijenko, predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin, generalni tužilac Ruske Federacije Igor Krasnov, šef Istražnog komiteta Ruske Federacije Aleksandar Bastrikin, zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev, sekretar Saveta bezbednosti Nikolaj Patrušev, prvi potpredsednik Vlade Andrej Belousov, šef Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov, šef Ministarstva odbrane Sergej Šojgu, direktor FSB  Aleksandar Bortnikov, šef ruske garde  Viktor Zolotov, direktor Spoljne obaveštajne službe Sergej Nariškin i prvi zamenik načelnika Ministarstva unutrašnjih poslova Aleksandar Gorovoj.

image