Rusija

Zaharova o Bajdenovom članku: Apsurdna skupina gluposti

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije kaže da je nakon čitanja Bajdenovog članka poželela da vidi - ne analizu njegovog teksta, već analizu njega samog, aludirajući da je predsednik SAD iskazao niz gluposti
Zaharova o Bajdenovom članku: Apsurdna skupina glupostiwww.globallookpress.com © Maksim Konstantinov

Nakon što je predsednik SAD Džozef Bajden napisao autorski tekst, koji je juče objavljen u "Vašington postu", oglasila se i portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, koji je tekst ukratko ocenila sledećim rečima: "Apsurdna skupina gluposti".

"Pročitala sam 'članak Bajdena' o tome kako će sukob u Ukrajini i na Bliskom istoku 'dovesti do velikog napretka'. To je onaj slučaj, kada poželite da sačekate analizu - ne članka, već autora", prokomentarisala je Zaharova na Telegramu.

Bajden je, podsetimo, u pomenutom tekstu napisao da "u trenutku kada postoji toliko nasilja i patnje u Ukrajini, Izraelu, Gazi i mnogim drugim mestima, teško je i zamisliti da je nešto drugo moguće".

Dalje, on navodi da nikada ne treba zaboraviti na ono što smo naučili iz istorije, a to je da "od velike tragedije i potresa može doći do ogromnog napretka".

"Više nade, više slobode, manje besa, ogorčenosti i rata", to je ono što je američki predsednik naveo kao nešto što očekuje da vidi nakon završetka pomenutih sukoba.

I u tome svemu, naravno, imaće ulogu i Sjedinjene Američke Države, koje će, kako kaže, sprovoditi jednu takvu strategiju "na Bliskom istoku, u Evropi i u celom svetu".

"Svaki korak koji činimo na tom putu ka takvoj budućnosti je napredak, koji čini svet bezbednijim, a SAD više zaštićenim", poručio je Bajden. 

image