Rusija

Lider DNR: Pokušavaju da unište Srbiju, kao što su nekad Jugoslaviju - Srbi učite na greškama drugih

Američki priručnici više ne funkcionišu, jer videli smo kako su se završile revolucije u Belorusiji, Kazahstanu, poručuje Denis Pušilin
Lider DNR: Pokušavaju da unište Srbiju, kao što su nekad Jugoslaviju - Srbi učite na greškama drugih© Tanjug/AP Photo/Marko Drobnjakovic

Sjedinjene Države ne mogu da se pomire sa činjenicom da u centru Evrope postoji država koja se ne slaže sa proameričkom pozicijom, stoga će ponovo pokušati da unište Srbiju, kao što su svojevremeno slamali Jugoslaviju, naveo je lider Donjecke Narodne Republike (DNR) Denis Pušilin, komentarišući situaciju u Srbiji.

"Pobeda koalicije aktuelnog predsednika Srbije Aleksandra Vučića na vanrednim parlamentarnim izborima dovela je do situacije koja se razvija 'po već uvežbanim proverenim šemama iz američkih priručnika'. Srpska opozicija rizikuje da upadne u zamku koju su postavile SAD, pokušavajući da im nametnu ideju da aktuelna vlast ne čini nikakve napore da 'vrati Kosovo'", napisao je Pušilin na Telegramu.

Kako je dodao, militantni demonstranti treba da pogledaju u šta su se pretvorile države u kojima su takve revolucije uspele.

"Ako zemlju vode proameričke snage, one se sigurno neće baviti povratkom 'Kosova'. Iz prostog razloga, što su upravo oni bombardovali Beograd 1999. godine, a potom rasparčali državu 2008. godine", napomenuo je.

Prema njegovim rečima, SAD ponovo pokušavaju da izvrše državni udar u zemlji koja se drži politike koja se njima ne dopada.

"Treba priznati da su u poslednje vreme priručnici počeli prilično da podbacuju, a revolucije ne uspevaju. Videli smo neuspeh u Belorusiji, pa u Kazahstanu, pa čak ni u Srbiji ne ide po njihovim tehnologijama. A Srbi koji protestuju treba da uče na greškama drugih", zaključio je Pušilin.

image