Rusija

Pušilin: Udaljićemo Ukrajince od naših gradova toliko da ne mogu da dosegnu do njih

Lider DNR navodi da je potrebno da se neprijatelj potisne na određenu udaljenost i da se u obzir uzme oružje koje mu je u tom trenutku na raspolaganju
Pušilin: Udaljićemo Ukrajince od naših gradova toliko da ne mogu da dosegnu do njih© Tanjug/Ukrainian Emergency Service via AP

Da bi se zaustavili napadi na Donbas, neophodno je udaljiti neprijatelja na odgovarajuće rastojanje, ne samo od Donjecka, već i od drugih naseljenih mesta, ukazuje šef DNR Denis Pušilin.

To je potrebno kako neprijatelj fizički ne bi mogao da dosegne do ruskih gradova, objašnjava Pušilin i dodaje: "Udaljenost će zavisiti od naoružanja koje Kijev sada dobija i koje će dobiti u budućnosti".

"Stoga, nije potrebno samo da oslobodimo teritoriju DNR, već i da potisnemo neprijatelja, uzimajući u obzir oružje koje je mu je u tom trenutku na raspolaganju", navodi Pušilin.

"Jasno je da predstoji kolosalan posao. Ali mi verujemo našoj vojsci, verujemo u moć ruskog naoružanja, tako da već razmišljamo u sledećim fazama – o ekonomskom razvoju", navodi on.

Pušilin je ranije pozvao da se oslobode Odesa i Nikolajev, s obzirom da su to, kako je rekao, ruski gradovi. Podsetio je da su teritorije Nikolajevske oblasti dobijene tokom rusko-turskih ratova od Krimskog hanata, bivšeg vazala Osmanskog carstva. Ukazao je i na reči ruskog predsednika Vladimira Putina, da ako su "ranije pravljene greške, ako to priznamo i vidimo, onda ti gradovi moraju biti oslobođeni".

image