Rusija

Zaharova o padu ruskog aviona: Triler "Projekat Ukrajina" ima zastrašujući, krvav, ali logičan kraj

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova uporedila je predsednika Ukrajine sa "klasičnim narko bosom iz američkih filmova koji uništava sopstveni narod"
Zaharova o padu ruskog aviona: Triler "Projekat Ukrajina" ima zastrašujući, krvav, ali logičan kraj© Maksim Konstantinov/Global Look Press

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski vodi svoju zemlju do strašnog kraja i uporedila ga sa klasičnim narkobosom iz američkih filmova, koji neselektivno ubija sopstveni narod.

"Klasični američki filmovi o narko-bosovima završavali su se slikama planina kokaina i haotične pucnjave, usled čega njihovi ljudi ginu u krvavom masakru. Zelenski igra tu ulogu efikasno, kao da odrađuje statuu Oskara, koju mu je poklonio Šon Pen. Kakav užasan, ali tako logičan završetak ima taj američki triler pod nazivom 'Projekat Ukrajina'", napisala je Zaharova na Telegramu.

Oružane snage Ukrajine oborile su jutros iznad Belgorodske oblasti vojni transportni avion Il-76, koji je prevozio 65 ukrajinskih zarobljenika na razmenu. 

Poginuli su svi putnici u avionu, kao i šest članova posade i tri osobe u pratnji, ukupno 74 osobe.

Kako je navelo rusko Ministarstvo odbrane, Kijev je bio svestan predstojećeg transporta zarobljenika za razmenu, koji je trebalo da se obavi danas. 

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da pad Il-76 "dovodi u pitanje bilo kakve buduće dogovore sa Kijevom".

image