Rusija

Šojgu nagradio vojnike: Pred nama još mnogo posla, samo napred do pobede

"Vi se borite dostojanstveno i zbog toga su vam dodeljena državna priznanja. Samo napred, samo do pobede", poručio je ruski ministar odbrane
Šojgu nagradio vojnike: Pred nama još mnogo posla, samo napred do pobedeGetty © Oleg Nikishin

Ruska vojska ima još mnogo posla do pobede, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu prilikom posete štaba Zajedničke grupe snaga, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

On je uručio državne nagrade vojnim onima koji su se istakli ispunjavajući borbene zadatke u sedištu Zajedničke grupe. Svečanosti je prisustvovao i načelnik Generalštaba Oružanih snaga Ruske Federacije general armije Valerij Gerasimov.

"Dragi prijatelji, kolege, iskreno vam čestitam na odlikovanjima. Siguran sam da ovo nisu vaše poslednje nagrade. Pred nama je mnogo posla. Vi se borite dostojanstveno i zbog toga su vam dodeljena državna priznanja. Država je kako sleduje ocenila vaš trud i vojnički rad. Samo napred, samo do pobede", poručio je Šojgu vojnicima.

Vojnici su nagrađeni za požrtvovanost i herojstvo, dobili su ordenje i medalje za hrabrost jer su, kako je ministar ukazao, uzorno izvršavali zadatke tokom Specijalne vojne operacije.

Šojgu i Gerasimov su nakon ceremonije čestitali vojnim licima koji učestvuju u SVO Dan branilaca otadžbine i poželeli im dobro zdravlje, jak duh i nove pobede u slavu otadžbine.

image