Rusija

Zaharova: Ubistvo ruskih zarobljenika neće proći nekažnjeno

Kijevski režim je saopštio da su sami ruski vojnici krivi za smrt ratnih zarobljenika, uprkos činjenici da je video dostupan na internetu
Zaharova: Ubistvo ruskih zarobljenika neće proći nekažnjenowww.globallookpress.com © Maksim Konstantinov

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da akcije ukrajinskog režima, poput namernog streljanja nenaoružanih ruskih vojnika, liče na postupke nacističkih saučesnika koje veliča i naglasila da ubistvo ruskih vojnika neće proći nekažnjeno.

Nedavno su se svetom proširili strašni snimci pogubljenja nenaoružanih ruskih ratnih zarobljenika kod Makijevke.

Kijevski režim je saopštio da su sami ruski vojnici krivi za smrt ratnih zarobljenika, uprkos činjenici da je video dostupan na internetu.

"Teško je smisliti još bogohulnije, bezumnije i nemoralnije objašnjenje. Ovo neće proći nekažnjeno", naglasila je Zaharova.

Portparolka je istakla da je Moskva više puta ukazala na to da kijevski režim po svojoj ideologiji, politici, u svakodnevnim aktivnostima liči na nacističke saučesnike koje veliča. Dodala je da su slični snimci dolazili iz gnezda ISIS-a, Džabhat el Nusra i Al-Kaide, a sada Zelenski i njegov režim rade isto.

"Ovo je nešto kroz šta smo već prošli. Ovako je bilo i sa zločinima međunarodnog terorizma na Severnom Kavkazu 90-ih. Zapad je i tada podržavao one koji su streljali naše nenaoružane, zarobljene momke. I kao što Zapad sada govori o 'demokratskom' režimu Zelenskog, na isti način je 90-ih podržavao Dudajeva, Mashadova i sve druge teroriste", saopštila je Zaharova.

Godinama kasnije kolektivni "civilizovani Zapad" se suočio sa istim metodama borbe već protiv samog sebe i nije imao više argumenata da teroriste nazove "borcima za slobodu i demokratiju". Isto će se dogoditi i sada, navodi Marija Zaharova.

image