Rusija

Ruski prankeri dolaze u Srbiju: U planu specijalna operacija sa balkanskim političarima

Već razgovoramo sa balkanskim političarima, otkrio je Leksus u razgovoru sa novinarkom RT Balkana
Ruski prankeri dolaze u Srbiju: U planu specijalna operacija sa balkanskim političarimawww.globallookpress.com © Komsomolskaya Pravda

Ruski prankeri Vovan i Leksus, čuveni po tome što su raskrinkali mnoge političke lidere i evropske zvaničnike, obećavaju da će doći u Srbiju, te tvrde da već "rade" sa balkanskim političarima. 

"Biće svega", rekli su novinarki RT Balkana na Svetskom festivalu mladih u Sočiju, koja ih je pitala da li možemo da očekujemo "prank" sa balkanskim političarima.

"Već razgovoramo sa balkanskim političarima", ukazao je Leksus i podsetio na slučaj sa bivšim premijerom Sverne Makedonije Zoranom Zaevim koji je, kako je naveo, izazvao veliki skandal.

"Premijer Severne Makedonije se izvinjavao pred vašim predsednikom nakon naših 'prankova'. I vaš predsednik je naše 'prankove' slušao više puta", podsetio je Leksus.

Dvojica šaljivdžija, čija su prava imena Vladimir Kuznjecov (Vovan) i Aleksej Stoljarov (Leksus), napravili su veliki skandal u Severnoj Makedoniji jula 2019. godine.

Naime, objavili su razgovor sa tadašnjim premijerom Zoranom Zaevom, koji je poverovao da razgovara sa tadašnjim predsednikom Ukrajine Petrom Porošenkom.

Naivni Zaev govorio je o smeni predsednika Srbije, ako se okrene Moskvi umesto Briselu, i priznao da je od carigradskog patrijarha Vartolomeja kupio autokefalnost za Makedonsku crkvu koja je do 2022. godine bila deo Srpske pravoslavne crkve, za 100.000 evra u gotovini i to zahvaljujući popustu od Porošenka.

Odmah sutradan, osramoćeni Zaev sazvao je specijalnu konferenciju za novinare, gde je pokušao da se opravda, priznavši da je celu noć slušao snimke.

"Mozak treba da se poboljša, a ne veze", poručili su prankeri koje, kako su obećali, možemo da očekujemo i u Srbiji.

image